Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/3932
Назва: Інституційна роль банків розвитку у формуванні кредитних передумов стабілізації економіки України
Інші назви: Institutional Role of Development Banks in Crediting Process to Stabilize the National Economy in Ukraine
Автори: Корнєєв, Володимир
Kornieiev, Volodymyr
Ключові слова: банк
банк розвитку
кредитування
економіка
емісія
рефінансування
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Корнєєв, В. Інституційна роль банків розвитку у формуванні кредитних передумов стабілізації економіки України [Текст] / Володимир Корнєєв // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2016. - Вип. 1. - С. 99-109.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовані питання функціонування банків розвитку і ресурсозабезпечення економіки України в умовах дефіциту фінансових ресурсів. Розглянуті особливості діяльності зарубіжних банків розвитку, зокрема Бразилії, Китаю, Німеччини та Казахстану, на основі чого визначено необхідність створення і започаткування діяльності Банку розвитку в Україні для стабілізації економіки і кредитування реального сектору. Обґрунтовані можливості фінансування пріоритетних інвестиційних проектів за участю Банку розвитку з використанням цільової емісії центробанку. Розкрито значимість і перспективи діяльності Банку розвитку в Україні, яка призведе до активізації кредитування реального сектору вітчизняної економіки та стабілізації банківської системи країни. Метою статті є дослідницька акцентація інституційної ролі банків розвитку у фінансуванні пріоритетних інвестиційних проектів у рамках кредитної підтримки та стабілізації економіки держави на сучасному етапі. У ході дослідження використано методи компаративного аналізу та порівняння для вивчення досвіду роботи банків розвитку країн світу, емпіричний метод для дослідження особливостей кредитування пріоритетних галузей економіки України, методи синтезу та узагальнення для побудови схеми реалізації механізму фінансування інвестиційних проектів за участю Банку розвитку та з використанням цільової емісії центробанку. Наукова новизна дослідження полягає в обґрунтуванні механізму реалізації інституційних можливостей банку розвитку з використанням цільової емісії центрального банку як одного з варіантів вирішення нагальної проблеми подолання дефіциту фінансових ресурсів в економіці України. Практичне значення дослідження полягає у розробці покрокового порядку реалізації механізму фінансування інвестиційних проектів за участю Банку розвитку та з використанням цільової емісії центробанку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/3932
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2016 Випуск 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Корнєєв В..pdf475.37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.