Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/37728
Назва: Розподільні та накопичувальні пенсійні системи: азіатський досвід та висновки для України
Інші назви: DISTRIBUTIVE AND ACCUMULATIVE PENSION SYSTEMS: ASIAN EXPERIENCE AND CONCLUSIONS FOR UKRAINE
Автори: Сидор, Ірина Петрівна
Петрушка, Олена Володимирівна
Ключові слова: пенсійне забезпечення, роз-подільча пенсійна система, накопичувальна пенсійна система, критерії побудови сис-теми пенсійного страхування, накопичу-вальні пенсійні фонди.
Дата публікації: вер-2019
Видавництво: Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій.
Бібліографічний опис: Петрушка, О. В., Сидор, І. П. Розподільні та накопичувальні пенсійні системи: азіатський досвід та висновки для України. Інфраструктура ринку. 2019. Випуск 35. С. 405-410.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто основні підходи до фінансування пенсійних систем, які мають місце у світовій практиці. Виявлено основні переваги та недоліки солідарної та нако-пичувальної пенсійних систем. Здійснено аналіз основних моделей та напрямів рефор-мування пенсійного забезпечення у країнах Східної та Південної Азії. На основі зарубіж-ного досвіду визначено основні завдання та шляхи вдосконалення вітчизняної системи соціального страхування. Розглянуто дис-кусійні для української пенсійної системи питання співвідношення обов’язкового та добровільного пенсійного страхування, а також роль держави в управлінні накопичувальними фондами. Автором розглянуто сучасний стан функціонування світових фінансових ринків як важливої передумови розвитку накопичувальних пенсійних систем. Обґрунтовано критерії побудови оптимальної моделі пенсійного забезпечення, яка включає в себе елементи як розподільчої, так і накопичувальної систем державного пенсійного страхування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/37728
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
66.pdf160.89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.