Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/37634
Назва: Монетарні реформи після азійської та глобальної фінансової кризи у компаративній перспективі
Автори: Козюк, Віктор Валерійович
Ключові слова: Порівняльний аналіз реформ у сфері монетарної політики та глобальних фінансів після Азійської та глобальної фінансової криз.
Монетарна політика; глобальні фінанси; Азійська криза; глобальна фінансова криза; націоцентризм; глобальні дестабілізації; коливання глобальної ліквідності націоцентризм
Дата публікації: 2011
Видавництво: Вісник ТНЕУ. – № 5-2. – С. 60-69.
Бібліографічний опис: Козюк, В. В. Монетарні реформи після азійської та глобальної фінансової кризи у компаративній перспективі [Текст] / В. В. Козюк // Вісник ТНЕУ. – 2011. – № 5-2. – С. 60-69.
Короткий огляд (реферат): Проведено аналіз реформ у сфері монетарної політики та глобальних фінансів після Азійської та глобальної фінансової криз у компаративній перспективі. Стверджується, що навіть у випадку відмінностей в теоретичному й прикладному характері заходів із реформування, усі вони методологічно спираються на принципи націоцентризму. Це породжує ризики нових глобальних дестабілізацій внаслідок зовнішніх ефектів коливань глобальної ліквідності й асиметричного пристосування до цього різних країн.
Опис: Глобальну фінансову кризу від глибокого валютно-фінансового потрясіння в Азії у 1997–1998 рр. відділяє 10 років. За цей час у глобальній економіці відбулися доволі масштабні зміни, щоб можна було вести мову про формування якісно відмінної її моделі, порівняно з тією, що формувалася під впливом першого досвіду лібералізації потоків капіталу в країнах із ринками, що виникають. Активні дискусії з приводу реформування глобальної фінансової архітектури та міжнародного монетарного устрою, що розпочались одразу після обвалу валют і банківських систем в Азії, продемонстрували єдність у поглядах на основні напрямки, якими повинні рухатись монетарні реформи з метою забезпечення стабільності у світі. Втім, у світлі розкручування спіралі глобальних фінансових дисбалансів, асоційованих із ними зрушень у поведінці ринків активів та русі капіталів, більшість постазійських змін у сфері монетарної політики та фінансової системи парадоксальним чином поєднують у собі пропоновані реформи та їхні антиподи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/37634
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Монетарні реформи після азійської та глобальної.pdf176.39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.