Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/37093
Назва: Особливості впливу макроекономічних показників на формування бюджетної політики України
Автори: Чимшит, Сергій
Головкова, Людмила
Якимова, Алла
Добрик, Лілія
Ключові слова: Бюджетна політика
економічна політика держави
ВВП
національне господарство
проблеми
індекс інклюзивного розвитку
Дата публікації: 2019
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Чимшит, С. Особливості впливу макроекономічних показників на формування бюджетної політики України [Текст] / Сергій Чимшит, Людмила Головкова, Алла Якимова, Лілія Добрик // Журнал європейської економіки. - 2019. - Т. 18, № 3. - С. 247-264.
Короткий огляд (реферат): Зазначено, що жодна держава не може виконувати своїх функцій без відповідного достатнього фінансування, яке має реалізувати головне завдання держави – підвищення рівня добробуту населення та ефективності національної економіки. Вказано, що в умовах кризи окреслюються структурні й глибинно-економічні проблеми, які потрібно вирішувати не реактивно і деклараційно, а системно. Розглянуто вплив економічної політики держави на її бюджетну політику. Проаналізовано ключові макроекономічні проблеми національної економіки та визначено наслідки, сформовано стратегічні напрями для формування ефективної бюджетної політики України. Встановлено, що єдиним виходом з кризової ситуації, яка склалася в Україні, є зростання ВВП шляхом структурної реформи економіки і реалізації злагодженої бюджетної та грошово-кредитної політики зі зміщенням акценту з фіскальної спрямованості на стимулюючу. Наголошено, що до найважливіших питань належить підвищення індексу інклюзивного розвитку, яке сприяло би зростанню рівня конкурентоспроможності національної економіки у глобалізаційному просторі й якості життя населення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/37093
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 18 (№3) Вересень 2019

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЧИМШИТ.pdf361.1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.