Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/34874
Назва: Страхування кредитів довіри
Інші назви: Trust Loan Insurance
Автори: Клапків, Михайло Семенович
Клапкив, Михаил Семенович
Klapkiv, Michał
Ключові слова: Страхування кредитів довіри
Дата публікації: сер-2001
Видавництво: Фінанси України
Бібліографічний опис: Клапків М. (2001) Страхування кредитів довіри. Фінанси України, №8, с.124-130.
Короткий огляд (реферат): Це страхування не є типовим страхуванням кредиту, як і кредит довіри не є кредитом у загальноприйнятому значенні. Хоч, безумовно, основним конструктивним елементом кожного кредиту є довіра. Ще Рудольф Гільфердінг зауважував, що на відміну від речово-суспільних відносин, що притаманні іншим економічним категоріям, передусім грошам, для кредиту характерно те, що поряд із речовими існують і особистісні відносини. Коли йдеться про останні, то мають на увазі довіру. При вивченні механізму її страхування вдалося виявити взаємопереплетення страхових і кредитних відносин та їхній зв’язок не лише із фінансовими ресурсами, на яких будується банківський (фінансовий) кредит, не лише із товарно-матеріальними засобами, які є основою товарного кредиту, а й із морально-етичними цінностями ринкового суспільства.
Опис: Отже, таке страхування, по суті, можна також вважати видом страхування відповідальності службових осіб. Зміст кредитних відносин у цьому разі полягає у видачі кредиту довіри, на підставі якого мовби здійснюється передача матеріальних цінностей іншій особі. Тільки у такому значенні кредит довіри набирає реального економічного змісту, оскільки саме поняття “довіра” є передусім елементом моралі, а не економіки. Таким чином, матеріальною субстанцією цього кредиту все ж виступає вартість матеріальних цінностей, котрі мовби передаються у користування, в кредит третім особам.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/34874
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Клапків М.С. (2001) Страхування кредитів довіри.pdf359.51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.