Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/34031
Назва: Проблема якості економічного зростання України: теоретичні підходи та рутини політики
Інші назви: The problem of quality of economic growth in Ukraine: theoretical approaches and policy routines
Автори: Cірко, Анатолій
Sirko, Anatolii
Ключові слова: економічний розвиток
якість економічного зростання
технологічний прогрес
норма заощаджень
споживання
рутини політики
квазіринкова економіка
Дата публікації: 2019
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Сірко, А. Проблема якості економічного зростання України: теоретичні підходи та рутини політики [Текст] / Анатолій Сірко // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2019. – Вип. 1. – С. 7-20.
Короткий огляд (реферат): Досліджено основні теоретичні підходи до оцінювання якості економічного зростання. Прослідковано еволюцію та розкрито зміст понять «економічний розвиток» та «якість економічного зростання». Виокремлено та охарактеризовано наукові концепції якісного росту економіки, що отримали світове визнання. Проаналізовано характер економічного зростання в Україні та виявлено домінування у ньому екстенсивних чинників. Висвітлено основні прорахунки уряду в політиці економічного розвитку країни, орієнтованій на модель економіки з дешевою робочою силою та сировинний експорт. Проведено аналіз, що дав автору підстави трактувати урядові дії в економіці як рутинну політику, яка суперечить теорії якісного економічного зростання. З’ясовано та охарактеризовано суспільні ризики консервації чинної політики. Зроблено висновок, що першопричиною і основним гальмом якісного економічного росту України є квазіринкова, олігархічно-кланова економічна система, здатна самовідтворюватися. Сформульовані пропозиції щодо переходу до моделі якісного росту економіки країни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/34031
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2019 Випуск 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сірко.pdf793.45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.