Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/32920
Назва: Місце та роль облікових фахівців у структурі автоматизованої бухгалтерії
Інші назви: The role and place of accountants in automated accounting
Автори: Муравський, Володимир
Muravskyi, Volodymyr
Ключові слова: облік
організація обліку
організаційні структури
функціональні обов’язки працівників
облікові фахівці
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Муравський, В. Місце та роль облікових фахівців у структурі автоматизованої бухгалтерії [Текст] / Володимир Муравський // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 3. – С. 105-116.
Короткий огляд (реферат): Усунення проявів бюрократизації управління підприємством, дублювання функцій облікових фахівців, конкуренції чи суперечності інформаційних повідомлень, що властиве лінійним та функціональним організаційним структурам, потребує розробки нових організаційних форм обліку. Розкрито перспективи розвитку мережевих об’єднань підприємств в умовах запровадження електронних комунікаційних каналів передачі облікової інформації. Метою статті є дослідження перспектив переходу на нову організаційну структуру бухгалтерського обліку, яка полягає в об’єднанні динамічно-мережевих і проектно-матричних структурних елементів та удосконаленні функціональних обов’язків працівників бухгалтерії у контексті вироблення вмінь та отримання навичок роботи із сучасними комп’ютерно-комунікаційними технологіями. Методи аналізу та синтезу використані для структурування предметної сфери дослідження на основі ідентифікації функціональних обов’язків облікових фахівців в структурі автоматизованої бухгалтерії. Досліджено стабільну, динамічну, проектну, матричну й інші перспективні форми організації обліку та управління. Розроблено інформаційну модель комбінованого поєднання динамічно-мережевих і проектно-матричних організаційних структур з метою реалізації потенціалу перспективних комп’ютерно-комунікаційних технологій в організації обліку. З’ясовано місце облікових та управлінських фахівців у структурі автоматизованої бухгалтерії при реалізації перспективних організаційних форм обліку. Розроблено перелік функціональних обов’язків облікових фахівців в умовах запровадження комбінованої організаційної структури на підприємстві. В умовах комп’ютерно-комунікаційної форми обліку облікові фахівці здійснюють постановку завдань перед автоматизованою системою обліку, спільно з інженерами-програмістами розробляють і вдосконалюють програмно-технічне забезпечення, адаптовують систему обліку відповідно до змін внутрішнього та зовнішнього середовищ, контролюють коректність і ефективність системи автоматизованої обробки та передачі інформації. Дедалі більше часу у працівників бухгалтерії вивільнятиметься для інтерпретації облікової інформації для тактичних і стратегічних цілей. Подальшого дослідження потребує функціональна роль бухгалтерів у процесі комунікаційної взаємодії з менеджерами й іншими працівниками на підприємстві.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/32920
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Муравський.pdf1.3 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.