Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/32916
Назва: Інвестиційні рейтинги та їхній влив на інвестиційний імідж країни
Інші назви: Investment rankings and their impact on the country’s investment image
Автори: Чурута, Іван
Churuta, Ivan
Ключові слова: інвестиції
інвестиційні рейтинги
інвестиційний клімат
інвестиційний імідж
інвестиційна привабливість
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Чурута, І. Інвестиційні рейтинги та їхній влив на інвестиційний імідж країни [Текст] / Іван Чурута // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 3. – С. 70-78.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано, що прямі іноземні інвестиції відіграють провідну роль в економіці кожної країни світу, оскільки вони забезпечують ефективне функціонування її економіки та її економічне зростання. Встановлено, що обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку певної країни напряму залежить від її інвестиційного іміджу, одним із основних показників оцінки якого є позиції країни у міжнародних інвестиційних рейтингах, оскільки вони дають змогу кількісно оцінити інвестиційний імідж, можливі інвестиційні ризики та ступінь надійності здійснення інвестицій. Предметом дослідження є інвестиційний імідж країни і формуючі його основні міжнародні інвестиційні рейтинги, а метою – формування власного переліку міжнародних інвестиційних рейтингів, які аналізує потенційний інвестор при прийнятті інвестиційних рішень. У процесі дослідження застосовано методи теоретичного узагальнення, порівняння, абстрагування, а також аналізу і синтезу. Проаналізовано погляди різних вітчизняних та зарубіжних учених щодо трактування сутності інвестиційного іміджу. Узагальнивши погляди багатьох науковців, подано авторське визначення інвестиційного іміджу. Подано власний перелік основних інвестиційних рейтингів, що вливають на інвестиційний імідж країни, а також розглянуто особливості розрахунку складових цього переліку. Зроблено висновок, що для залучення іноземних інвестицій в необхідному обсязі кожній країні необхідно проводити заходи з покращення її інвестиційного іміджу та її позицій в основних міжнародних інвестиційних рейтингах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/32916
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чурута.pdf293.35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.