Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/32560
Назва: Вплив електронізації на процес торгівлі цінними паперами на фондових ринках
Автори: Кухтин, Ольга Богданівна
Ключові слова: фондові ринки
електронізація
цінні папери
акції
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Кухтин О. Б. Вплив електронізації на процес торгівлі цінними паперами на фондових ринках / О. Б. Кухтин // Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". Серія : Економічні науки. - 2018. - № 8. - С. 47-52.
Короткий огляд (реферат): В статті проаналізовано вагомий вплив розвитку інформаційних технологій на функціонування світового фінансового ринку. Подано визначення електронізації як широкого застосування електронних торгових технологій, які постійно розвиваються і вдосконалюються, при здійснення торгівлі фінансовими інструментами на фондових ринках. Вказано, що без впровадження технологічних інновацій функціонування ринку цінних паперів було би неможливим. Відмічено, що нові можливості одержання, обробки і передачі інформації докорінно змінили і змінюють світовий фінансовий ринок. Описано основні переваги електронізації фондових ринків та ряд проблем з якими стикаються торговці цінними паперами на фондових ринках. Підкреслено важливість швидкості проведення торгових операцій для успішності та результативності торгів.
Опис: У статті показано динаміку електронізації ринків за видами фінансових активів та ріст обсягів електронної торгівлі акціями на світових біржах. Акцентовано увагу на процесі удосконалення торгового програмного забезпечення і створенні систем з елементами штучного інтелекту. Зазначено, що електронні форми біржової торгівлі створюють принципово нові умови і форми ділових стосунків між учасниками торгів. Охарактеризовано зміни в проведенні торгів фінансовими активами на світових біржах. Відмічено, що розвиток автоматизованої біржової торгівлі є об'єктивною необхідністю в умовах формування інформаційного суспільства і вимагає до себе підвищеної уваги і підтримки як з боку учасників біржового ринку, так і з боку органів регулювання. Прогнозовано, що з ростом рівня електронізації фондових ринків очікується збільшення кількості електронних торгових майданчиків, використання учасниками ринків більш автоматизованих програмних продуктів та розробки нових методів підтримки ліквідності та ефективності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/32560
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
electronization.pdf831.53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.