Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/30096
Назва: Глибинно-психологічні особливості етнічного менталітету в форматі експериментально-психологічного дослідження
Автори: Мединська, Юлія
Ключові слова: тренінгово-терапевтична група
життєвий цикл
робочий альянс
міфологема
контент-аналіз
когнітивно-емоційні комплекси-реакції акцептації
когнітивно-емоційні комплекси-реакції відкидання
материнський комплекс
бінарний архетип “Мати-Дитина”
Дата публікації: 2007
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Мединська, Ю. Глибинно-психологічні особливості етнічного менталітету в форматі експериментально-психологічного дослідження [Текст] / Юлія Мединська // Психологія і суспільство. – 2007. – № 2. – С. 37-44.
Короткий огляд (реферат): Експеримент, описаний у даній статті, організовано та проведено з метою перевірки авторської гіпотези щодо глибинно-психологічної детермінації ментальності етносу, висвітленої в інших публікаціях (“Чотири виміри міфу” [8], “Колективне несвідоме як глибинна детермінанта етнічного менталітету” [9]). Етапи експерименту: а) застосування у процесі ампліфікації етнічно-специфічних (автентичних даному етносу) та етнічно-неспецифічних (іноетнічних) міфологем; б) подальша фіксація когнітивно-емоційних комплексів-реакцій при груповому опрацюванні названих тем. У результаті верифіковано тенденцію до акцептування автентичної та відкидання чужорідної символіки. Відтак зроблено висновок про зосередження в етнічній міфології специфічних для даної спільноти проблем та інтерпретовано останні щодо українського етносу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/30096
Розташовується у зібраннях:Психологія і суспільство 2007, № 2 (28)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мединська.pdf528.55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.