Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/27086
Назва: ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ВІДБОРУ ПЕРСОНАЛУ
Автори: Баб’як, Галина Петрівна
Ключові слова: відбір персоналу, найм персоналу, технології управління персоналом, кадровий менеджмент, кадрова служба, кадровий резерв.
Дата публікації: 2017
Видавництво: Тернопіль: Економічна думка
Бібліографічний опис: Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України: Науковий журна
Серія/номер: 22;
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена проблемам вдосконалення технологій відбору персоналу. В ній зазначено, що найважливішою проблемою формування кадрового потенціалу працівників є визначення і застосування кадрових технологій. За допомогою кадрових технологій здійснюється вплив на кадровий потенціал працівників. На сьогодні під час відбору кандидатів на вакантну посаду застосовують застрілі методи, котрі не дають дієвого результату. Тому в сучасних організаціях повинна надаватися належна увага відбору персоналу. У статті здійснено наголос, що першочерговими завданнями підвищення ефективності функціонування виконавчих та управлінських структур є укомплектування їх працівниками, котрі мають необхідні якості, щоб успішно володіти обраною професією, створення системи, яка дозволяє зберігати і розвивати їх працездатність, а також надійність. Для виконання таких завдань необхідний періодичний контроль функціонального стану працівника і визначення об'єктивних критеріїв, що характеризують якісний склад таких підрозділів та органів. А також виникає необхідність у відборі персоналу. У статті досліджено систему відбору персоналу. Здійснено аналіз ефективності існуючої системи відбору. Розроблено заходи щодо вдосконалення системи відбору персоналу. Для удосконалення системи відбору на підприємстві перед співбесідою із менеджером з відбору пропонується ввести метод відбору персоналу такий, як «групова співбесіда». Важливим кроком в процесі забезпечення підприємства (організації) є відбір кандидатів, які зможуть там результативно працювати. Тому розробка системи відбору стає однією з найважливіших складових загальної системи управління. У статті зазначено, що професійне та висококваліфіковане виконання роботи з відбору персоналу згодом позитивно позначиться на зниженні плинності кадрів, більшій задоволеності працівників службою та, як результат, більшій ефективності організації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/27086
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Babiak stattja 2017 rtf.pdf382.31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.