Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/26360
Назва: Історія економіки та економічної думки
Автори: Козюк, В. В.
Родіонова, Л. А.
Гайда, Ю. І.
Длугопольський, О. П.
Заклекта, О. І.
Івашук, Ю. П.
Лотиш, О. Я.
Фаріон, М. М.
Шиманська, О. П.
Полікарпова, О. С.
Ключові слова: історія економіки
історія економічної думки
ринкові економічні системи
глобальна економіка
ринкове господарство
Дата публікації: 2015
Видавництво: Тернопіль, ТНЕУ
Бібліографічний опис: Історія економіки та економічної думки [Текст] : підручник / В. В. Козюк, Л. А. Родіонова, Ю. І. Гайда [та ін.] ; за ред. В. В. Козюка, Л. А. Родіонової. - Тернопіль : ТНЕУ, 2015. - 792 с.
Короткий огляд (реферат): У підручнику подано інтегрований виклад історії економіки та економічної думки як органічної єдності історико-економічних наук. Використані найновіші досягнення американських, європейських і українських вчених-економістів, що дозволило забезпечити взаємодію «науки досліджень» і «науки навчання», узагальнити практику досліджень у цій галузі науки. Історію світового господарського розвитку від первісного суспільства і ранніх цивілізацій до сучасного часу викладено в контексті розуміння економічної реальності видатними мислителями, науковими школами, течіями і напрямами економічної думки. Історія економіки простежує суспільно-економічні закономірності та конкретні практики. Історія економічної думки розкривається як квінтесенція досвіду господарського життя. Розкрито процес створення сучасного економічного знання. Важливою складовою підручника є історія господарства та економічної думки України в загальносвітовому контексті. Подані авторські оцінки окремих світогосподарських тенденцій, нових підходів і контекстів сучасної економічної науки. Методологічним підґрунтям підручника є цивілізаційна парадигми та системно-синергетичний підхід. Кожний розділ починається загальними характеристиками досліджуваного періоду, завершується навчальним тренінгом з контрольними запитаннями і завданнями, має бібліографію, що охоплює першоджерела, навчальну обов’язкову і рекомендовану літературу. В кінці підручника подано загальний список першоджерел і рекомендованої літератури. Для студентів, аспірантів і викладачів економічних вищих навчальних закладів, а також для всіх, хто цікавиться історією економіки та економічної думки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/26360
ISBN: 978-966-654-394-6
Розташовується у зібраннях:Підручники і навчальні посібники

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Istoria_ekon_dymku.pdf6.87 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.