Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/23484
Назва: Спосіб передавання та приймання інформації
Інші назви: Method for information reception and transmission
Автори: Николайчук, Ярослав Миколайович
Nykolaichuk, Yaroslav Mykolaiovych
Воронич, Артур Романович
Voronych, Artur Romanovych
Ключові слова: системи передачі інформації
information transmission system
автокореляційна ентропія
autocorrelation entropy
широкосмугові сигнали
broadband signals
Дата публікації: 2011
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. 96665 U Україна, МПК H04B 1/69 (2011.01). Спосіб передавання та приймання інформації / Я. М. Николайчук, А. Р. Воронич (Україна); заявник та патентовласник Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. – № a201004538; заявл. 19.04.2010; опубл. 25.11.2011, бюл. № 22.
Короткий огляд (реферат): Спосіб передавання та приймання інформації належить до систем передачі інформації і може бути використаний для передавання та приймання дискретних повідомлень. Спосіб ґрунтується на використанні широкосмугових сигналів, розширення спектра яких здійснюється у відповідності до автокореляційної ентропії елементів інформаційного повідомлення, яке передається. При передаванні чи прийманні інформації, як носій використовуються широкосмугові сигнали, сформовані на основі процесів, автокореляційна ентропія яких поставлена у відповідність до елементів інформаційного повідомлення. Технічним результатом є покращення завадостійкості та енергетичної ефективності при малому співвідношенні сигнал/перешкода, а також дозволяє відмовитись від необхідності збереження опису формуючого широкосмугового сигналу на стороні приймання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/23484
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Спосіб передавання та приймання інформації 96665.pdf199.58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.