Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/22586
Назва: Спосіб вимірювання середньої енергії імпульсного споживача та пристрій для його реалізації
Інші назви: Method for the determination of energy for command and program execution
Автори: Осолінський, Олександр Романович
Osolinskyi, Oleksandr Romanovych
Кочан, Володимир Володимирович
Kochan, Volodymyr Volodymyrovych
Домбровський, Збишек Іванович
Dombrovskyi, Zbyshek Ivanovych
Кочан, Орест Володимирович
Kochan, Orest Volodymyrovych
Ключові слова: вимірювальна техніка
measuring technique
вимірювання енергії
energy measurement
імпульсні споживачі
pulsed consumers
Дата публікації: 2017
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. 114219 U Україна, МПК (2006) G01R 21/00 G01R 19/02 (2006.01) G01R 5/00. Спосіб вимірювання середньої енергії імпульсного споживача та пристрій для його реалізації / О. Р. Осолінський, В. В. Кочан, З. І. Домбровський, О. В. Кочан (Україна); заявник та патентовласник О. Р. Осолінський, В. В. Кочан, З. І. Домбровський, О. В. Кочан. – № a201506563; заявл. 03.07.2015; опубл. 10.05.2017, бюл. № 9.
Короткий огляд (реферат): Спосіб вимірювання енергії, зокрема, виконання команд і програм мікроконтролерів/мікропроцесорів (МПМК), що живлять від стабілізатора струму. Керований магазин ємності, ввімкнений паралельно МПМК, є перетворювачем струм-напруга. Перед вимірюванням налаштовують струм стабілізатора так, щоби інтеграл зміни напруги на МПМК за час вимірювання прямував до нуля. Одночасно змінюють ємність магазину ємності так, щоби зміни напруги на МПМК не перевищували допустимі. Струм стабілізатора вимірюють амперметром постійного струму. Енергію обчислюють як добуток напруги на МПМК на струм стабілізатора та на час вимірювання. Пристрій складається із досліджуваного МПМК, стабілізатора струму його живлення, системи регулювання цього струму і амперметра його вимірювання, а також керованого магазину ємності, опорного стабілізатора напруги, двох цифро-аналогових перетворювачів і двох компараторів напруги, що фіксують перевищення допустимих напруг на МПМК. У пристрій керування входять блок вимірювання часу, блок визначення середнього значення вхідних кодів цифро-аналогових перетворювачів та два перемножувачі, які обчислюють виміряну середню енергію.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/22586
Розташовується у зібраннях:Патенти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.