Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/22285
Назва: Пристрій для вимірювання інтенсивності ультрафіолетового випромінювання
Інші назви: Device for measuring uv radiation intensity
Автори: Рощупкін, Олексій Юрійович
Roschupkin, Oleksii Yuriiovych
Кочан, Володимир Володимирович
Kochan, Volodymyr Volodymyrovych
Саченко, Анатолій Олексійович
Sachenko, Anatolii Oleksiiovych
Ключові слова: вимірювальна техніка
measuring technique
ультрафіолетове випромінювання
ultraviolet radiation
фотодіоди
photodiodes
Дата публікації: 2015
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. 96370 U, МПК (2015.01) G01D 21/00 G06N 3/00. Пристрій для вимірювання інтенсивності ультрафіолетового випромінювання / О. Ю. Рощупкін, В. В. Кочан, А. О. Саченко (Україна); заявник та патентовласник О. Ю. Рощупкін. – № u201404489; заявл. 28.04.2014; опубл. 10.02.2015, бюл. № 3.
Короткий огляд (реферат): 1. Пристрій для вимірювання інтенсивності ультрафіолетового випромінювання, що складається з послідовно з'єднаних фотодіода, першого операційного підсилювача, аналого-цифрового перетворювача та обчислювального пристрою оброблення результатів вимірювання, а також автономного джерела живлення, що живить перелічені вузли, причому перший операційний підсилювач ввімкнений як підсилювач струму, який відрізняється тим, що в схему введено перемикач, вихід якого підключено до неінвертуючого входу першого операційного підсилювача, напівпровідниковий діод і резистор, з'єднані послідовно та ввімкнені паралельно резистору зворотного зв'язку першого операційного підсилювача таким чином, що катод напівпровідникового діода підключений до аноду фотодіода, а також повторювач напруги на другому операційному підсилювачі, причому входи перемикача підключені до землі фотодіода та до додатного живлення операційних підсилювачів, а до виходів операційних підсилювачів та до точки з'єднання анода напівпровідникового діода і резистора підключені входи трьох резисторних подільників напруги, виходи яких підключені до входів комутатора вхідних сигналів аналого-цифрового перетворювача. 2. Автономне джерело живлення пристрою для вимірювання інтенсивності ультрафіолетового випромінювання за п. 1, що містить батарею або акумулятор, який відрізняється тим, що від'ємний вихід батареї підключено до виводів від'ємного живлення операційних підсилювачів і землі аналого-цифрового перетворювача та обчислювального пристрою оброблення результатів вимірювання, додатній вихід батареї підключено до виводів додатного живлення операційних підсилювачів та входу прецизійного стабілізатора напруги, вихід якого підключено до живлення мікроконвертора та його входу опорної напруги, а також служить землею для фотодіода та операційних підсилювачів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/22285
Розташовується у зібраннях:Патенти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.