Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/21762
Назва: Тенденції споживання якісних молочних продуктів на українському та зарубіжному ринках
Автори: Зацна, Любов
Ключові слова: Споживання
якість
система менеджменту якості
міжнародні показники безпечності
маркування
ідентифікація
фальсифікація
ідентифікаційна експертиза
Дата публікації: 2011
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Зацна, Л. Тенденції споживання якісних молочних продуктів на українському та зарубіжному ринках [Текст] / Любов Зацна // Журнал європейської економіки. – 2011. – Т. 10, № 1. - С. 63-78.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто процеси виробництва та тенденції споживання якісного молока та молочної продукції в Україні та світі. Розкрито поняття якості, ідентифікації та фальсифікації молочних продуктів на вітчизняному та зарубіжному ринках, показано місце ідентифікаційної експертизи при вивченні ступеня відповідності продукту, що є особливо актуально в сучасних умовах ведення бізнесу. Актуальність матеріалу, викладеного в статті, зумовлено доволі складними умовами розвитку молочної промисловості, коли знижується рівень споживання молока та молочної продукції. Причиною цього явища є зниження реальної купівельної спроможності, в т.ч. можливості населення оплатити зі свого споживчого кошика частину витрат на молоко та молочні продукти у зв’язку зі зростанням цін на продукти харчування у 2010 році майже на 40 % в Україні. Тоді як в окремих країнах зростання цін на молокопродукти сьогодні коливається від 30 % до 100 %, що ще більше загострює проблему споживання життєво важливих, незамінних у харчовому раціоні молочних продуктів. Підсилює проблематику наявність на світовому ринку великої кількості неякісної, фальсифікованої продукції, а також дефіцит якісної сировинної бази в більшості країн, зокрема в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/21762
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 10 (№1) Березень 2011

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Зацна Л..pdf281.92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.