Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/21758
Назва: Емпіричні дослідження закону Оукена відносно економіки Греції
Автори: Рігас, Джон
Теодосіо, Джорджіос
Рігас, Ніколас
Блана, Джордж
Ключові слова: Закон Оукена
рівень безробіття
статистичність
коінтеграція
причинові зв’язки
Дата публікації: 2011
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Рігас, Д. Емпіричні дослідження закону Оукена відносно економіки Греції [Текст] / Джон Рігас, Джорджіос Теодосіо, Ніколас Рігас, Джордж Блана // Журнал європейської економіки. – 2011. – Т. 10, № 1. - С. 15-33.
Короткий огляд (реферат): Метою цієї статті є дослідження впливу закону Оукена на економіку Греції в період 1960–2007 років. Результати аналізу моделі «першої різниці» свідчать про обернену пропорційність між рівнем безробіттям та приростом ВВП. Хоча кількісні показники Закону Оукена та форма цієї пропорційності у випадку Греції цілковито відрізняються від показників стосовно інших країн Євросоюзу. Це частково пояснюється невідповідністю між темпами зростання виробництва у Греції та інших країнах ЄС [Франція та Іспанія]. Більше того, перевірки, проведені з використанням фіктивної змінної, свідчать про те, що коефіцієнт Оукена для Греції в період з 1980 до 2007 року відрізняється від коефіцієнта періоду 1960–1980 років. Зрештою, для порядкової змінної k = 2, застосовуємо тест причинності Клайва Грейнджера, який показує, що log ВВП Грейнджера (LNGDP) спричиняє безробіття (UN).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/21758
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 10 (№1) Березень 2011

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Рігас Д..pdf332.08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.