Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/21046
Назва: "Дитяча хвороба" лівизни в капіталізмі
Автори: Шаров, Олександр
Ключові слова: Фінансова криза
глобалізація
відновлення
регуляція
Дата публікації: 2010
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Шаров, О. "Дитяча хвороба" лівизни в капіталізмі [Текст] / Олександр Шаров // Журнал європейської економіки. – 2010. – Т. 9, № 4. – С. 406-419.
Короткий огляд (реферат): Світова фінансова криза вдарила не просто по світовій економіці, а по всій економічній системі. Як відомо, усі проблеми ринкової економіки повинні вирішуватися «невидомою рукою» Адама Сміта. Крім невидимої руки А. Сміта, є ще невидима рука Фрідманів, яка діє у прямо протилежному напрямку. Виходимо з того, що Фрідмани мали на увазі не просто корупцію. Цей особливий інтерес означає, що уряд повинен спасати людей та корпорації, які грали в азартну економічну гру і програли. Утім, заплатити змушують не тих, хто програв, а простих платників податків. Як результат, бізнесмени, які діяли помилково, мають можливість знову розпочати свою азартну гру. Вони забувають, що фінансова криза 2008–201... років була ініційована моральним азартом, спровокованим державним втручанням та «підтримкою». І, відповідно, «криза надвиробництва» була замінена «кризою надфінансування». Глобальна економіка дійсно потребує нових правил з новою роллю національних та міжнародних фінансових установ. Нам потрібна економіка «з двома руками».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/21046
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 9 (№4) Грудень 2010

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шаров О..pdf210.77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.