Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20619
Назва: Етапи розвитку концепції ощадливого виробництва та особливості її адаптації до національних економік
Автори: Колос, Ірина
Гречан, Алла
Ключові слова: Ощадливе виробництво
ощадливе мислення
ощадлива культура
державно-приватне партнерство з ощадливого виробництва
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Колос, І. Етапи розвитку концепції ощадливого виробництва та особливості її адаптації до національних економік [Текст] / Ірина Колос, Алла Гречан // Журнал європейської економіки. – 2016. – Т. 15, № 4. – С. 455-467.
Короткий огляд (реферат): Аргументовано особливості територіально-хронологічних змін орієнтирів у концепції ощадливого виробництва. Представлено досягнення світових лідерів-автовиробників з впровадження ощадливих перетворень, яке забезпечено прийняттям ощадливого мислення. Доведено доцільність розглядати запровадження управління підприємством на засадах ощадливості з урахуванням особливостей національної економіки крізь призму державно-приватного партнерства: державних інститутів, громадських організацій, топ-менеджменту підприємства і стейкхолдерів (насамперед постачальників та замовників). З’ясовано, що пошук шляхів подолання зовнішніх дисбалансів сприяє розвитку партнерської співпраці на різних рівнях: регіональному, національному, наднаціональному та глобальному. Зроблено висновок, що підтримка держави є визначальною для поширення концепції ощадливого виробництва. Розглянуто досвід запровадження елементів і реалізації інструментарію концепції ощадивого виробництва на вітчизняних підприємствах, який підтверджує його ефективність і доцільність активного впровадження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20619
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 15 (№4) Грудень 2016

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Колос І..pdf213.39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.