Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20609
Назва: Потенціал зростання ЄС та компенсація BREXIT. Чи є приєднання України прийнятним варіантом?
Автори: Сискос, Евангелос
Дарвіду, Констанція
Ключові слова: ЄС
регіональна і глобальна економічна стратегія
розширення
глобальна конкурентоспроможність
Стратегія «Європа 2020»
інноваційний розвиток економіки
економіка знань
сталий розвиток
Brexit
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Сискос, Е. Потенціал зростання ЄС та компенсація BREXIT. Чи є приєднання України прийнятним варіантом? [Текст] / Евангелос Сискос, Констанція Дарвіду // Журнал європейської економіки. – 2016. – Т. 15, № 4. – С. 386-406.
Короткий огляд (реферат): З’ясовано, що розвиток європейської економіки в ХХІ ст. буде визначатися багатьма екзогенними й ендогенними факторами. Вказано, що більшість країн ЄС має високий рівень конкурентоспроможності та показники інноваційного розвитку економіки. Акцентовано, що такі умови складають вихідну основу для реалізації стратегії «Європа 2020», заснованої на економіці знань, інноваціях і принципах сталого розвитку. Констатовано, що лідерство ЄС у світовій економіці було послаблене внутрішньою економічною кризою, проблемою виходу Великобританії з ЄС, кризовою ситуацією з біженцями та російською експансіоністською політикою, а також анексією Криму. Зазначено, що лідерство ЄС має бути забезпечене в найближчі роки за рахунок поглиблення політичного союзу, що передбачає перехід до прямих виборів президента Європейської Ради та Комісії, уніфікацію фіскальної політики, євроармії і берегової охорони, створення Європолу, проведення спільної зовнішньої політики. Наголошено, що розвиток ЄС вимагає підвищення ролі політики згуртування та розвитку, створення нових програм фінансування для країн-членів і країн-кандидатів, розширення союзу за рахунок країн Західних Балкан, України, Молдови, Грузії, Ісландії та інших.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20609
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 15 (№4) Грудень 2016

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сискос Е..pdf305.51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.