Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20184
Назва: Генетико-селекційні та насінницькі об'єкти в лісах Буковини
Автори: Яцик, Роман
Воробчук, Василь
Парпан, Василь
Гайда, Юрій
Ступар, Володимир
Кашпор, Валерій
Ключові слова: лісова селекція
лісові генетичні ресурси
генофонд лісів
концепція збереження
Дата публікації: 2008
Видавництво: Тернопіль, Підручники і посібники
Бібліографічний опис: Генетико-селекційні та насінницькі об'єкти в лісах Буковини [Електронний ресурс] : монографія / Р. Яцик, В. Воробчук, В. Парпан [та ін.]. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2008. - 325 с.
Короткий огляд (реферат): У монографії висвітлено сучасний стан об’єктів, які формують постійну лісонасінну базу (ПЛНБ) Чернівецької області – генетичних резерватів, плюсових насаджень, плюсових дерев, клонових насінних плантацій і постійних лісонасінних ділянок. Дана їх лісівничотаксаційна й селекційно-формова оцінка, встановлені придатність та ефективність функціонування при використанні в селекційних програмах і для потреб насінництва. Наведені розрахунки лісівничо-економічної ефективності в разі ретельного збереження і невиснажливого використання лісових генетико-селекційних ресурсів. Викладені основні положення концепції збереження і сталого використання лісових генетичних ресурсів в Україні, яка в даний час обговорюється в широких колах науковців, керівників лісової галузі й лісівників-практиків. На основі лісонасінного районування запропоновані практичні заходи з упорядкування ПЛНБ, що враховують сучасні наукові напрацювання вітчизняних і зарубіжних учених, передовий виробничий досвід і результати власних досліджень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20184
ISBN: 978-966-07-1290-4
Розташовується у зібраннях:Монографії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
65_Мон_08.pdf4.81 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.