Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/16179
Назва: Поведінка центрального банку в світлі концепції сучасної монетарної теорії
Автори: Козюк, Віктор Валерійович
Ключові слова: Центральні банки, монетарна політика, монетарне правило, дискреційні рішення, часова інконсистентність, транспарентість.
Дата публікації: 2003
Видавництво: Журнал європейської економіки
Бібліографічний опис: Козюк, В. В. Поведінка центрального банку в світлі концепції сучасної монетарної теорії [Текст] / В. В. Козюк // Журнал європейської економіки. – 2003. – Том 2 (№ 2). – С. 226-248.
Короткий огляд (реферат): На основі аналізу змісту та предметної сфери раціональних очікувань виявлено гносеологічний фундамент ^сучасних монетарних теорій. Стверджується, що праксеологічні висновки моделі часової інконсистентності не знайшли широкого схвалення на теоретичному та фундаментальному рівні монетарної політики. Доведено, що подальший розвиток монетарних теорій спирається на пошук оптимальних інституціональних механізмів забезпечення довіри до центральних банків та гнучкості їх реакцій на макроекономічні шоки. На основі цього обґрунтовується адаптивність моделей, що методологічно спираються на парадигму нової макроекономіки, до інституціональних та функціональних потреб практики монетарної політики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/16179
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.