Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/15601
Назва: Пов’язане кредитування: олігархічний банкінг та фінансова нестабільність
Автори: Козюк, Віктор Валерійович
Ключові слова: Пов’язане кредитування, фінансова нестабільність, олігархічний банкінг, якість фінансових інститутів, інсайдерські зв’язки, офшоризація.
Дата публікації: 2016
Видавництво: Фінанси України
Бібліографічний опис: Козюк В.В. Пов’язане кредитування: олігархічний банкінг та фінансова нестабільність [Текст] / Віктор Козюк // Фінанси України. – 2016. – № 8. – С. 38-58.
Короткий огляд (реферат): Фінансова нестабільність і політично вмотивоване розкрадання активів банків розглядаються як один із ключових ризиків пов’язаного кредитування. Показано, що фінансова нестабільність є наслідком колективного зміщення в бік перевищення вигодами від “стратегії обкрадання” аутсайдерів вигід від докапіталізації банків. Стверджується, що кредитування інсайдерів є ключовою рисою олігархічного банкінгу в Україні, що спричинено низькими гарантіями прав кредиторів та значними трансакційними витратами моніторингу позичальників за межами периметру певної політичної бізнес-групи. Офшоризація власності кредиторів і позичальників є способом пристосування до регуляторних обмежень на інсайдерські відносини. Доведено, що фінансова нестабільність в Україні викликана тим, що для значної кількості власників банків вигоди від опортуністичної експропріації аутсайдерів виявилися вищими за вигоди від докапіталізації їхніх банків. Визначено, що політика цінової стабільності, зниження фіскального тиску, модернізація банківського нагляду та реформи в напрямі підвищення якості відповідних інститутів повинні сприяти трансформації вітчизняної банківської системи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/15601
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.