Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/15118
Назва: Економічні важелі управління системою освіти України
Автори: Москаль, Юрій Володимирович
Дата публікації: 2001
Видавництво: Економіка освіти: Збірка наукових праць НДЦ "Економіка освіти" НДІ Вищої освіти АПН України. – Том 1. – Тернопіль: Економічна думка, 2001. – С. 68-72.
Короткий огляд (реферат): Віддавна освіта є важливою сферою людської життєдіяльності. Без сумніву, вона – один з головних чинників соціального прогресу. Проте, як окрему галузь економіки, освіту стали виділяти лише з недавніх пір. Певним чином на це вплинула відсутність безпосереднього зв’язку із матеріальним виробництвом. На рубежі ХІХ і ХХ століть освітяни вирішували перш за все педагогічні та культурні завдання. Видатки на освіту того часу були незначними, тому й не враховувалися в бухгалтерському обліку та економічних розробках. Наприкінці ХХ століття, коли в освіту інвестуються щоразу відчутніші кошти, з’явилася нагальна потреба у глибокому дослідженні економічної ситуації в світі. Те, що освіта потребує негайних реформ розуміють усі, хто більшою чи меншою мірою зіштовхнувся із проблемою плекання фахівців. Потрібно зрозуміти просту річ: доки на освіту не витрачатимуться достатні кошти, не буде створена дієва управлінська система та не відбудеться перехід на нові навчальні технології, доти освіта залишиться на тому ж рівні. Молода особа, приступаючи до навчання у ВНЗ, ставить за мету здобути певні знання з обраної спеціальності, які в подальшому дадуть їй змогу працевлаштуватися і в такий спосіб забезпечити пристойні умови існування для себе і своєї сім’ї.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/15118
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
eo_1.pdf146.52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.