Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/14738
Назва: Методика обліку процесу формування персоналу
Автори: Починок, Наталія Володимирівна
Ключові слова: облік витрат на формування персоналу
лізинг
аутсорсинг персоналу підприємства
аутстафінг
темпінг
Дата публікації: 2014
Видавництво: Тернопіль : Видавничо-поліграфічний центр Тернопільського національного економічного університету “Економічна думка”
Бібліографічний опис: Починок Н. В. Методика обліку процесу формування персоналу / Наталія Володимирівна Починок // Економічний аналіз : зб. наук. праць / Тернопільський національний економічний університет; редкол. : В. А. Дерій (голов. ред.) та ін. – Тернопіль : Видавничо-поліграфічний центр Тернопільського національного економічного університету “Економічна думка”, 2014. – Том 16. – № 2. – С. 225-235.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано необхідність виокремлення з потоку даних будь-якого підприємства інформації про витрати на формування персоналу з метою її подальшого аналітичного опрацювання, контролю та прийняття раціональних управлінських рішень. Охарактеризовано способи залучення персоналу, що впливають на методику бухгалтерського обліку пов’язаних з ними витрат: наймання в штат; лізинг, аутстафінг, темпінг; аутсорсинг; заповнення вакантної посади (робочого місця) власними резервами. Визначено можливу структуру витрат на формування персоналу підприємства. Запропоновано пакет документального оформлення витрат на формування персоналу для відображення інформації в бухгалтерському обліку залежно від обраного способу залучення персоналу. Удосконалено методичні положення щодо відображення інформації про понесені витрати на формування персоналу в обліку та звітності шляхом виокремлення нового об’єкта бухгалтерського обліку в складі нематеріальних активів із відповідним його відображенням на субрахунку 129 – право на використання кваліфікації працівників на основі договору про найм (про підвищення кваліфікації). З метою управлінського обліку процесу формування персоналу запропоновано схему документообігу, що повинна містити: форми з планування процесу формування – кошторис або бюджет профорієнтації, найму, відбору та адаптації персоналу, форми внутрішньої первинної документації з обліку формування персоналу; розрахунково-аналітичні регістри для цілей управління і контролю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/14738
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
СТФ - Методика обліку процесу формування персоналу.pdf733.91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.