Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/13179
Назва: Формування системи фінансування природоохоронної діяльності в Росії
Автори: Бурматова, Ольга
Сумська, Тетяна
Ключові слова: фінансовий механізм охорони довкілля
природоохоронні заходи
платежі за негативний вплив на довкілля
бюджетна політика
бюджетні асигнування на охорону довкілля
стимулювання природоохоронної діяльності
Дата публікації: 2014
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Бурматова, О. Формування системи фінансування природоохоронної діяльності в Росії [Текст] / Ольга Бурматова, Тетяна Сумська // Журнал європейської економіки. - 2014. - Т. 13, № 2. - С. 170-183.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто проблеми формування фінансового механізму охорони довкілля. Показано основні джерела формування витрат екологічного призначення. Проаналізовано тенденції скорочення бюджетних витрат на охорону довкілля. Зроблено акценти на правові аспекти проблеми використання платежів за негативний вплив на довкілля, у тому числі відмову від цільового використання засобів, що надходять до бюджету як плата за негативний вплив на довкілля. Показано значущість екологічних фондів фінансування природоохоронних засобів, зазначена важливість програмно-цільового підходу до розв’язання екологічних проблем. Запропоновано можливі елементи фінансового механізму реалізації природоохоронних заходів. Вказано основні труднощі включення стимулювального ефекту в економічний механізм раціонального природокористування та охорони довкілля.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/13179
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 13 (№2) Червень 2014

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бурматова О..pdf268.57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.