Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/11983
Назва: Перерозподільчі відносини в системі фінансових ресурсів соціального страхування
Автори: Сидорчук, Анатолій Андрійович
Ключові слова: фінансові ресурси
financial resources
державне соціальне страхування
state social insurance
Дата публікації: 2009
Бібліографічний опис: Сидорчук, А.А. Перерозподільчі відносини в системі фінансових ресурсів соціального страхування / А. Сидорчук // Актуальні проблеми фінансової системи України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих вчених, (Черкаси, 24 квіт. 2009 р.) / М-во освіти і науки України, Черкаський держ. техн. ун. – Черкаси : ЧДТУ, 2009. – С.218–221.
Короткий огляд (реферат): В сучасних умовах фінансові ресурси соціального страхування (ФРСС) акумулюються на стадії перерозподілу ВВП через такий інструмент фінансового механізму як страхові внески. Існуюча практика показала, що одним із важливих джерел формування таких ресурсів в України також стають кошти Державного бюджету України або інших державних цільових фондів (особливо це актуально для Пенсійного фонду України). В такому випадку інструментом формування ФРСС стають податкові надходження як основне джерело формування Державного бюджету, що починають проходити стадію свого перерозподілу на користь державних цільових фондів. Тобто в контексті особливостей формування ФРСС на макрорівні, існують перерозподільчі відносини між цільовими фондами та бюджетом країни, що зумовлено використанням різних інструментів їх формування. Така практика визначає потребу у вивченні розмірів формування ФРСС за рахунок раніше розподіленої вартості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/11983
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
тези.PDF246.13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.