Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/11232
Назва: Необхідність формування інвестиційного портфеля домогосподарств
Автори: Сидорчук, Анатолій Андрійович
Ключові слова: домогосподарство
фінанси домогосподарств
інвестиційний портфель домогосподарств
добробут домогосподарства
Дата публікації: 2016
Видавництво: Ужгородський національний університет
Бібліографічний опис: Сидорчук А.А. Необхідність формування інвестиційного портфеля домогосподарств // Науковий вісник Ужгородського університету. Серія “Економіка”.– Ужгород, 2016. – Випуск 1 (47). – С.402–404.
Серія/номер: Економіка;1 (47)
Короткий огляд (реферат): Досліджено мікро- та макроекономічні передумови формування інвестиційного портфелю домогосподарств як суб'єкта фінансових відносин у суспільстві. Мікроекономічні передумови зумовлені різним співвідношенням форм багатства домогосподарства упродовж його життєвого циклу та втратою вартості грошей у часі. Макроекономічні передумови мають за основу підхід, за яким обсяги заощаджень в економіці країни дорівнюють інвестиціям усіх суб’єктів економічної системи. Встановлено, що відсоткова ставка як інструмент фінансового ринку «об’єднує» макро- та мікроекономічний аспект інвестиційного портфеля домогосподарства. Розглянуто необхідність підвищення рівня фінансової грамотності населення України. Запропоновано шлях збільшення добробуту домогосподарств України у пенсійний та передпенсійний періоди — заощадження упродовж періоду їхньої трудової активності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/11232
ISSN: 2409-6857
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сидорчук_стаття Ужгород 2016.pdf502.17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.