Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/10470
Назва: ОБЛІК І ВІДОБРАЖЕННЯ У ЗВІТНОСТІ ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ: ПОЄДНАННЯ ВІТЧИЗНЯНОГО ТА МІЖНАРОДНОГО ДОСВІДУ
Інші назви: ACCOUNTING OWN CAPITAL AND DISPLAY IT IN REPORTING: COMBINATION OF NATIONAL AND INTERNATIONAL EXPERIENCE
Автори: Яковець, Тетяна Аркадіївна
Ключові слова: власний капітал
нагромаджений капітал
первинний капітал
план рахунків
фінансова звітність
Дата публікації: 2016
Видавництво: Економічний дискурс
Бібліографічний опис: Яковець Т. А. Облік і відображення у звітності власного капіталу: поєднання вітчизняного та міжнародного досвіду / Т. Яковець // Економічний дискурс. - 2016. - Вип. 1. - С. 112-120.
Короткий огляд (реферат): Поєднавши досвід зарубіжних країн і вітчизняної практики представлено схему власного капіталу як об’єкту обліку на міжнародному рівні, а саме поділяючи на первинний та нагромаджений капітал. Існують певні відмінності і у відображенні складових власного капіталу на рахунках бухгалтерського обліку зарубіжжя і національного плану, оскільки в закордонній практиці найрозповсюдженішим є акціонерний капітал. Порівнявши плани рахунків різних країн світу, висунуто кілька пропозицій для удосконалення відображення капіталу на вітчизняних рахунках обліку, зокрема: для рахунку 43 „Резервний капітал” вітчизняного плану рахунків на підприємствах, де створюється резервний капітал виділяти відповідні субрахунки для обліку суми резервів: 431 „Резервний капітал встановлений законодавством”, 432 „Резервний капітал встановлений статутом”; для покарщення обліку статуного капіталу в акціонерних товариствах України, можливо, субрахунок 401 „Статутний капітал” доповнити аналітичними рахунками „Привілейовані акції” та „Прості акції” для обліку сумарної номінальної вартості емітованих простих акцій товариства, що дасть змогу диференціює інформацію про окремі частини статуного капіталу акціонерних товариств. Досліджено інформативінсть Звіту про власний капітал, що за останні роки наближається до запитів міжнародних користувачів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/10470
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття.pdf325.26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.